gherla strand 1986 cluj

Gherla, la ștrand în 1984

De la mijlocul anilor ’80 s-a deschis pentru locuitorii din Gherla noul ştrand, în parcul mare, lângă Someş.

Era perioada de transformare a oraşului, când demolările de case pentru construcţia de blocuri era în toi mai peste tot. Dacă aveai cumva ghinionul să locuieşti într-o casă unde un arhitect prea destoinic gândea că s-ar putea face un bloc de locuit, erai pierdut. Casă era demolată şi erai mutat la bloc cu forţa.

Ştrandul s-a construit fără prea multe pretenţii, aşa cum se lucra în comunism, la normă. Şi totuşi, era varianta cea mai la îndemână pentru a face baie în sezonul estival, pe lângă locaţiile deja cunoscute, Băile Băiţa ori Sărătura.

Bazinul mare avea dimensiuni aşa-zis olimpice – aproximativ 25 x 50 metri, cu adâncime la margine de 1.75 metri, iar spre mijloc aproximativ 2.50 metri.

Pentru cei mici s-a construit în apropiere un ştrand rotund, de mică adâncime. Într-un colţ era un chioşc, unde dacă aveai noroc, apucai mici sau bere. Mai erau câteva leagăne şi… cam atât.

După 1990, incinta a fost administrată o perioada de Organizaţia Clubul Tineretului, care a deschis la scurt timp discoteca Ring, cu numele „împrmutat” de la celebra discotecă din Costineşti. Cea mai de succes decadă, după numărul uriaş de petrecăreţi, a fost între 1993-2003, când se stătea la coadă la intrare, dar şi la ieşire.

Discoteca Ring şi o poveste de 20 de ani, cu petreceri de neuitat – VIDEO

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

validare anti-spam *obligatoriu